https://dam.beatvenues.be/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/03/03f01e77-6c35-4e28-a4db-4bcaa1b93504/european-open-2022.jpg

European Open verwelkomt toptienspeler Hurkacz en derde grandslamwinnaar Murray!

Gepubliceerd op di 20.09.2022

De European Open heeft zijn deelnemersveld nog wat versterkt: Hubert Hurkacz (ATP-10) en niet minder dan 3 (!) grandslamwinaars zullen op de European Open (16-23 oktober) te zien zijn: na Stan Wawrinka en Dominic Thiem, nu ook Andy Murray! Ook de Rus Karen Khachanov (ATP-18), die voor een plaats in de finale van de US Open knokte, neemt deel aan de European Open.

Met de Pool Hubert Hurkacz strikt de European Open opnieuw een fantastische naam. “Hubert brak vorig seizoen helemaal door, met niet alleen drie tornooizeges maar vooral ook een halve finale op Wimbledon. Op weg naar die halve finale versloeg hij onder meer Federer en Medvedev”, duidt tornooidirecteur Dick Norman. “Hiermee kwam hij meteen ook in aanmerking voor de ATP Finals (vroeger de Masters), waar enkel de top-8 van de wereld aan mag deelnemen. Dit jaar versloeg hij Medvedev in de finale van Halle, maar ook winnaar van de European Open 2020 Humbert, Auger-Aliassime en Kyrgios. Hij valt op door zijn erg variabel en attractieve spelstijl op alle ondergronden: hij is enorm sterk op de baseline, maar ook zijn serve en volleyspel zijn fenomenaal.”

Andy Murray (ATP-43), de winnaar van de European Open 2019 tegen Wawrinka, is er maar al te graag bij in Antwerpen. Murray haalde recent de derde ronde van de US Open. “Andy heeft dit jaar op het tornooi van Indian Wells de 700e overwinning uit zijn carrière behaald. De Schot is pas de vierde nog actieve speler die daarin slaagt”, onderstreept Dick Norman. “Tennistrainer Ivan Lendl neemt voor een derde keer Andy Murray onder zijn vleugels. Murray won in het verleden drie grandslamtitels onder deze tennislegende. Onder Lendl won Murray ook twee olympische gouden medailles en werd hij de nummer één van de wereld. Een hernieuwde samenwerking moet Murray na lang blessureleed weer naar de top helpen en wij kunnen een belangrijk hoofdstuk in dit verhaal worden.”

Twee andere toppers, die elkaar in de ogen keken in Antwerpen in 2020, zijn er ook opnieuw bij. Daniel Evans (ATP-25) won toen in drie sets van Karen Khachanov (ATP-18) en de Brit stootte door naar de halve finale. Khachanov had zich dit jaar gekwalificeerd voor de halve finales van de US Open in New York. Hij versloeg de Australiër Nick Kyrgios (ATP-20) in vijf sets. De 26-jarige ex-nummer acht van de wereld stond zo voor het eerst in zijn carrière in de halve finales van een grandslamtornooi en wil nu ook weer in Antwerpen zijn visitekaartje afgeven.

Is het vierde keer, goede keer in Antwerpen voor Diego Schwartzman? De 30-jarige Argentijn (ATP-17) kan dus voor de vierde (!) maal de finale bereiken op de European Open, na 2016, 2017 en vorig jaar. “Diego wil eindelijk die eindzege binnenhalen in Antwerpen”, aldus Norman. “Telkens speelt hij een schitterend tornooi bij ons, maar altijd was het net niet. Nu wil hij die reeks doorbreken. Met tegenstanders -een mix van jong geweld en ervaring met onder andere Auger-Aliassime, Murray, Wawrinka, Thiem, Goffin, Khachanov en nog een pak anderen- zal het alweer niet evident zijn.”