https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/1a/1a5cb49c-e372-45cb-89f7-3688158f8e18/dropkick-murphys-nieuwe-muziek-news-1440x450.jpg

5 nieuwe albums om in september naar uit te kijken

Gepubliceerd op vr 02.09.2022

Er komt deze maand aardig wat nieuwe muziek uit. Electric Callboy, Parkway Drive, Eros Ramazzotti, Editors en Dropkick Murphys verblijden vriend en vijand in september met nieuw materiaal. En het interessante is dat je deze artiesten dit seizoen ook live aan het werk kan zien.

Electric Callboy - 'Tekkno'

Electric Callboy brengt op 9 september het album 'Tekkno' uit. Deze Duitse electronicore band bestaat intussen 12 jaar en heeft al 5 studioalbums op zijn naam. Het is trouwens geen schande als je nog nooit hoorde van electronicore. Volgens wikipedia is het een fusiegenre van metalcore met elementen van verschillende elektronische muziekgenres, waaronder vaak trance, elektronica en dubstep. De band speelde al twee keer voor een uitverkochte Trix in Antwerpen en komt op 2 maart 2023 naar de Lotto Arena.

Koop tickets

---

Parkway Drive - 'Darker'

'Darker Still' van de Australische metalcore band Parkway Drive is beschikbaar vanaf 9 september. Het is hun zevende studioalbum in bijna twintig jaar. Op 22 augustus loste de band al het titelnummer 'Darker Still'. Het zag er nochtans even niet goed uit. In mei kondigde Parkway Drive aan dat het een pauze zou nemen. Op 8 juni kwam dan het verlossende bericht dat de Europese tour zoals gepland doorgaat en dat een nieuw album op 9 september zou worden uitgebracht. Parkway Drive speelt drie dagen na de release van het album in Vorst Nationaal. Special guests zijn While She Sleeps en Lorna Shore.

Koop tickets

---

Eros Ramazzotti - 'Battito Infinito'

Eros Ramazzotti presenteert op 16 september het album 'Battito Infinito'. Volgens de Italiaanse popzanger markeert het album zijn ‘nieuwe artistieke identiteit’. Het album brengt "een universele boodschap van liefde, vrijheid en nodigt de luisteraar uit om lief te hebben zonder grenzen". Ramazzotti's vorige album dateert intussen van vier jaar geleden. "Ik kan niet wachten om mijn fans over de hele wereld opnieuw te ontmoeten en te omhelzen, omdat ik geloof dat dit de beste manier is om deze complexe tijd onder ogen te zien en weer muziek te gaan maken. Samen", aldus de zanger. Eros Ramazzotti komt op 21 en 22 februari 2023 naar Vorst Nationaal.

Koop tickets

---

Editors - 'EBM'

Vrijdag 23 september staat bij fans van Editors met stip in de agenda. De band van frontman Tom Smith brengt dan het album 'EBM' uit. Met de singles 'Karma Climb', 'Kiss' en 'Heart Attack' gaf de band alvast een voorsmaakje van het nieuwe album. Wist je trouwens dat EBM staat voor 'Editors' en 'Blanck Mass'. Benjamin John Power die door het leven gaat als Blanck mass zal de band vervoegen tijdens hun komende tour. Editors staat op 26 oktober 2022 op het podium in Vorst Nationaal.

Koop tickets

---

Dropkick Murphys - 'This Machine Still Kills Fascists'

'This Machine Still Kills Fascists', het elfde studioalbum van Dropkick Murphys, komt uit op 30 september. Opvallend is dat voor de eerste keer sinds hun debuutalbum zanger Al Barr niet van de partij is. Het is bovendien het eerste akoestische album van de band en bestaat uit ongebruikte teksten en woorden van de Amerikaanse singer-songwriter Woody Guthrie (1912-1967). Dropkick Murphys komt met hun aanstekelijke cocktail van folk, rock en Celtic punk op 25 januari 2023 naar Vorst Nationaal.

Koop tickets