https://dam.beatvenues.be/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/5e/5efc7dd7-3666-4925-879d-83e36327cf9d/european-open-2022-news.jpg

Nog meer nieuwe namen voor European Open

Gepubliceerd op do 15.09.2022

De European Open pakt dit jaar opnieuw uit met een sterk Belgisch deelnemersveld: David Goffin, Zizou Bergs, Sander Gillé, Joran Vliegen en Gilles-Arnaud Bailly zijn er alvast bij!

David Goffin bereikte in juli van dit jaar de kwartfinale van Wimbledon. Goffin, die voor de vierde maal in zijn carrière in de kwartfinale van een grandslamtoernooi stond, had tegen Cameron Norrie voldoende kansen, maar uiteindelijk trok de Brit aan het langste eind na een razend spannende vijfsetter. “David is gebrand om zich opnieuw te tonen aan het Belgische publiek, voor hem is dat altijd een beetje thuiskomen in Antwerpen”, aldus tornooidirecteur Dick Norman.

Ook Zizou Bergs is er opnieuw bij. “Zizou staat synoniem voor spektakeltennis op de European Open. In 2019 was Zizou de revelatie van het tornooi met zijn overwinning op Ramos-Vinolas (ATP-40) en dwong hij Karen Khachanov (ATP-18) tot een spannende driesetter”, aldus Dick Norman. “Vandaag kennen we hem als een van de grootste talenten van ons land. Hij is nog altijd maar 23 en debuteerde op Wimbledon dit jaar.”

Belgisch toptalent Gilles-Arnaud Bailly uit Limburg, tweede op de wereldranglijst voor junioren, kroonde zich eind juli tot Europees kampioen U18 in het Zwitserse Klosters. “Bailly speelde dit jaar zowel de finale op Roland Garros als de finale op de US Open bij de U18! Dit is dé Belgische coming man”, benadrukt Dick Norman. “Hij heeft een uitstekende mentaliteit en werkt keihard richting tennistop.”

Xavier Malisse zal opnieuw het dubbelspel kleuren. “Het dubbelen met Lloyd Harris is vorig jaar heel goed gegaan, het was leuk om te doen”, aldus Xavier Malisse, die vorig jaar de halve finales bereikte op de European Open. “Ik had niet verwacht dat we zo ver zouden geraken. Ik had op één ronde gerekend, maar plots schakelden we het eerste reekshoofd uit. Er was ook een fantastische ambiance in de zaal. Ik wil me ook voor dit jaar goed voorbereiden. Ik wil scherp staan in Antwerpen. Ik sta nog altijd mijn mannetje op de Legends Trophy. Ik blijf zo in touch met de tenniswereld. Je ziet oude collega’s terug: op Roland Garros, Wimbledon,…: ik speel er zonder druk”, meent X-Man.

Onze beste Belgische tandem Sander Gillé/Joran Vliegen is er ook opnieuw bij. “Zij hebben al een paar keer van zich laten spreken dit jaar”, aldus Dick Norman. “Ze hebben het voorbije jaar al de beste dubbelteams van de wereld verslagen. In het Franse Parijs-Bercy bijvoorbeeld, schakelden ze knap de topreekshoofden Nikola Mektic en Mate Pavic uit, die op dat moment eerste op de wereldranglijst stonden. Op Roland Garros wisten ze Mahut/Herbert (ATP dubbel-3) te kloppen.”

David Goffin (ATP-62), Zizou Bergs (ATP-134), Sander Gillé (ATP dubbel-78) en Joran Vliegen (ATP dubbel-90) spelen ook op dit moment de groepsfase van de Davis Cup Finals.

Tickets voor de European Open zijn nu te koop