Praktische informatie

Ventilatie

In onze zalen kun je met een gerust hart naar voorstellingen en concerten komen kijken. Al onze zalen voldoen namelijk aan de door de overheid opgelegde ventilatienormen.

Naargelang de kleur van de coronabarometer houden we ook rekening met de bezoekerscapaciteit, zodat onze evenementen in alle veiligheid kunnen doorgaan.

Voor meer informatie over de impact van de coronabarometer op jouw evenement kun je terecht in het Helpcenter.

Lockers

De Lotto Arena heeft lockers ter beschikking staan buiten op het nieuwe toegangsplein aan ingang 14. Hierin kan je je spullen tegen betaling opbergen.

Maak gebruik van de lockers. Vermijd om grotere spullen mee te brengen naar de zaal (zie ook ons strikte tassenbeleid).

Heb je toch enkele grotere spullen bij, dan kan je aan de Lotto Arena gebruikmaken van lockers buiten op het nieuwe toegangsplein aan ingang 14.

Het tarief voor een locker bedraagt 7 of 9 euro, afhankelijk van de grootte van de locker.

Tot onze spijt zijn er voorlopig nog geen lockers beschikbaar waarin ook een motorhelm weggeborgen kan worden.

Opening van de deuren

Raadpleeg de detailpagina van het evenement voor het correcte aanvangs- en einduur van elke voorstelling en het openen van de deuren. Je vindt de informatie over timing, veiligheid en mobiliteit enkele dagen vóór het evenement onderaan op de detailpagina.

Zodra de deuren opengaan, meestal is dat anderhalf uur voor aanvang van het evenement, kan je terecht aan de bars voor een drankje en een hapje.

Vertrek op tijd en houd rekening met wegwerkzaamheden en files, zodat je het begin van het evenement niet hoeft te missen.

Toegang tot de zaal

Koop geen tickets via veilingsites of de secundaire markt. Deze tickets zijn mogelijk ongeldig. Je loopt het risico de toegang tot de zaal geweigerd te worden. Officiële tickets koop je veilig en tegen de correcte prijs via onze zaalwebsite.

Bied aan de ingang altijd je eigen ticket aan en niet dat van iemand anders. Zo verloopt het scannen veel vlotter en vermijd je wachttijden aan de deur. Belangrijk! Heb je e-tickets gereserveerd, dan is het absoluut noodzakelijk dat je ticket zichtbaar is op je telefoon. Zorg voor volledige helderheid (geen printscreen, geen gebroken scherm).

Neem geen bagage, (grote) handtassen of (rug)zakken mee en reageer correct op eventuele verzoeken van de security. Tassen mogen niet groter zijn dan 21 cm x 30 cm x 10 cm (A4-formaat).

Het is verboden om de zaal te betreden met flessen, blikjes, alcohol, geluidsopnametoestellen, film- en fotocamera’s, vuurwerk en voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren. Smartphones met een fotofunctie worden gedoogd, tenzij anders bepaald. Er mag tijdens evenementen niet worden gefotografeerd of gefilmd, tenzij anders bepaald door de organisator. Betreding van de zaal impliceert instemming met mogelijke aftasting.

In de zaal geldt een ABSOLUUT ROOKVERBOD.

Cashless betalen

Betalen aan onze drank- en foodstanden? Dat doe je handig en snel met je bankkaart of met de Cashless Card van Sportpaleis Group. Lees meer.

Verken Antwerpen, boek je hotel

Combineer je komst naar de Lotto Arena met een bezoek aan Antwerpen.
Verken de stad en boek een overnachting in een hotel.